Ontdek het gebied


Ons werkgebied is prachtig om in te wonen, werken en recreëren. Dat willen we als waterschap graag laten zien. We proberen daarom op diverse manieren mensen te laten genieten van water. Hieronder vindt u tips om ons werkgebied optimaal te beleven.

Recreatie_IVH-8317-20130709

Fietsen langs de Oude IJssel

U kunt langs de Oude IJssel en de Aa-strang fietsen, van Doesburg tot Bocholt (Duitsland). De 44 kilometer lange fietsroute is grotendeels nieuw aangelegd en leidt langs natuurlijke oevers, natuur- en waterbergingsgebieden en poelen.

Varen op het water

Uiteraard is het ook mogelijk om te recreëren op het water. Ga bijvoorbeeld kano varen of boek een rondvaart met de Iesselganger op de Oude IJssel of de Berkelzomp op de Berkel.

De Berkelroute

Tip: wandel of fiets De Berkelroute. Deze route loopt door ongerepte regio’s en neemt bezoekers steeds weer mee naar het verleden.

Fiets er op uit!

Maak met Fietseropuit.nl uw eigen fietsroute op maat. Heerlijk ontspannen fietsen over de mooiste fietspaden van knooppunt naar knooppunt.

Klompenpaden

Wilt u dwars door de weilanden wandelen?

eend

Liever geen eendjes en dus ook ratten voeren

Eenden en andere watervogels kunnen zelf voldoende natuurlijk voedsel vinden. Het is dus niet nodig om ze brood en andere voedselresten te voeren. Ze kunnen er zelfs dood van gaan. Door het voeren, gaan de dieren zelf niet meer op zoek naar voedsel. Hierdoor krijgen ze minder beweging en worden ze lui, dik en ziek. Ook ratten leven op plekken met water en voedsel. Door brood te voeren, trek je niet alleen eenden aan maar ook ratten.

Ook de waterkwaliteit gaat achteruit. Het brood zorgt voor een te veel aan voedingsstoffen in het water. In voedselrijk water ontwikkelen algen zich goed. Ook de blauwalg.

Wat dan te doen met het brood dat over is? Gooi het in de groene gft-container. Dat is een verantwoorde manier om voedselresten kwijt te raken.

Bekijk meer watertips: