Heemraad Peter Schrijver in Vroege Vogels van BNN/VARA

Gepubliceerd op 15 januari 2021

Luistertip!

Zondagochtend aanstaande wakker worden van vogel- en watergeluiden op landgoed Het Lankheet bij Haaksbergen? Luister dan tussen 09.00 – 10.00 uur via NPO Radio1 naar Vroege Vogels van BNN/VARA.

In de uitzending vertellen Peter Schrijver, heemraad van Waterschap Rijn en IJssel en Eric Brinckmann, directeur van Het Lankheet, uitgebreid over ‘het water’ in het gebied. ‘Water is leven’ zegt Schrijver. Je loopt als luisteraar mee over het historische landgoed en hoort letterlijk hoe het water van de eeuwenoude Buursebeek weer deels zijn oude loop heeft gekregen.

Waterschap Rijn en IJssel, Rijkswaterstaat, Provincie Overijssel en Landgoed Lankheet hebben afgelopen jaar gewerkt aan het herstel van de Buurserbeek en het omliggende gebied. De beek is in het verleden vooral ingericht op het snel afvoeren van water. Door verandering van ons klimaat krijgt de beek nu behalve met extremere pieken in de waterafvoer ook te maken met extremere droogte. Ook is er nu meer aandacht voor ecologie en waterkwaliteit. Meer weten? Luister dan zondag vooral naar Vroege Vogels.

Vroege Vogels Radio: zondag NPO Radio1 van 09.00 tot 10.00 https://www.bnnvara.nl/vroegevogels