28 juni 2024

Brug Terborg gesloten voor boten

We openen de brug op dit moment niet voor boten. Dit komt doordat we wachten op een reparatie. We weten nog niet hoelang dit gaat duren. De Oude IJssel wordt op dit deel alleen voor recreatievaart gebruikt. Lagere boten die geen bediening van de brug nodig hebben kunnen gewoon onder de brug door. 

Brug dichtgevallen

Afgelopen zaterdag is het beweegbare deel van de brug dicht gevallen. We hebben de brug geïnspecteerd en de storing hersteld. Daarna kon de brug weer open. 

Lagers vervangen

We moeten de  lagers (scharnierpunten) vervangen. Deze zijn waarschijnlijk door de klap beschadigd. Dat bleek donderdagochtend. Toen heeft een gespecialiseerd bedrijf de brug nog eens extra onderzocht. Het is op dit moment niet verstandig de brug te openen. 

Wachten op reparatie

We moeten voor de brug speciale lagers bestellen. En voor de reparatie hebben we een (hijs)kraan nodig. We weten nu nog niet wanneer deze dingen beschikbaar of leverbaar zijn. We doen ons best de brug zo snel mogelijk te repareren. 

Zo snel mogelijk weer open

We doen ons best de brug zo snel mogelijk te repareren. We snappen dat het erg vervelend is dat je nu niet met je boot door de brug kan. Als de brug weer open gaat laten wij dat weten op onze website en via een scheepvaartbericht.