19 april 2023

BBB, Water Natuurlijk, VVD en LTO in dagelijks bestuur

Het is zo goed als zeker dat de partijen BBB, Water Natuurlijk, VVD in ons dagelijks bestuur komen. Samen met een vertegenwoordiger LTO zijn zij waarschijnlijk het nieuwe college. 

Nieuw dagelijks bestuur

De leden van het algemeen bestuur namen het advies van informateur Berend Jan Bussink over. Bussink adviseerde ook over welke personen er het college komen. Dit zijn de lijsttrekkers van de partijen

  • Dennis Wolsink (BBB),
  • Antoinet Looman (Water Natuurlijk),
  • Floor Wissing (VVD)
  • Peter Schrijver (LTO, Geborgde zetel)

Bestuursakkoord

Na de waterschapsverkiezingen van 15 maart 2023 ging Bussink aan de slag als informateur. Bussink is oud-bestuurslid bij ons. Hij onderzocht welke partijen het beste kunnen samenwerken. Daarna adviseerde hij welke partijen het beste in het bestuur kunnen komen. En welke thema’s in het nieuwe bestuursakkoord kunnen komen.

 

Nu begeleidt Bussink de volgende stap als formateur. Dat is het schrijven van het bestuursakkoord voor de komende vier jaar. Iedereen wil een bestuursakkoord waar zoveel mogelijk partijen het mee eens zijn.  In het bestuursakkoord komen dezelfde onderwerpen die nu ook al belangrijk zijn in ons beleid.

portretfoto Berend Jan Bussink

In de gesprekken stond elke deelnemer open en werkte goed mee. Om te komen tot een breed gedragen bestuur en bestuursakkoord op hoofdlijnen.

Berend Jan Bussink- informateur

Bestuur van het waterschap 

De vier heemraden vormen samen met de dijkgraaf Hein Pieper het dagelijks bestuur van het waterschap. Zij zijn onderdeel van het algemeen bestuur, dat bestaat in totaal uit dertig personen. Deze personen besturen de komende vier jaar het waterschap.