29 mei 2024

Regen, regen en nog eens regen

Het blijft maar regenen. Het is de natste meimaand sinds 65 jaar. Ook in ons gebied is op sommige plekken meer dan 3 keer zoveel regen gevallen als normaal in mei: 150 mm in plaats van 50 mm. We krijgen veel meldingen van wateroverlast: in de tuin, op de akkers en op de straat. Onze medewerkers zijn bezig om het water af te voeren. In weer en wind.

Overvol

Door de vele regen zijn de beken, rivieren en sloten nog steeds overvol. Ook de bodem kan niks meer opnemen. De regen blijft dus op het land staan. Hier hebben vooral boeren veel last van. Onze mensen zijn druk bezig om het water goed af te voeren. Ze zetten de stuwen omlaag en maken watergangen vrij van planten. Het natte weer maakt het maaien extra lastig. 

 

Veiligheid

Doordat het overal nat is, moeten we soms keuzes maken. Bijvoorbeeld voorrang geven aan locaties waar het anders niet veilig is. Of waar de overlast groot is. De veiligheid van onze medewerkers staat hierbij voorop. 

Komende dagen

De komende dagen wordt er nog meer regen verwacht. We houden de situatie in de gaten en sturen bij waar nodig. We kunnen helaas niet voorkomen dat er in jouw omgeving toch wateroverlast ontstaat. Onze medewerkers doen er alles aan om die overlast zo min mogelijk te maken. We vragen je begrip hiervoor.