Wil je helpen met het verbeteren van onze website? 

Lees verder
10 januari 2024

Storing bij aanvraag vergunningen

Sinds 1 januari 2024 is de Omgevingswet gestart. Je vraagt je vergunning nu aan in een landelijk loket. Dat is het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Soms hoef je alleen iets te melden. Ook dat doe je via het DSO. Er was een storing. Heb je een vergunning aangevraagd of heb je een activiteit gemeld, maar nog geen reactie van ons gehad? Mail ons dan. 

Mail ons als je nog geen reactie van ons hebt 

Heb je sinds 1 januari 2024 via het DSO een vergunning aangevraagd? Of heb je een activiteit gemeld? En heb je nog geen reactie van ons gehad? 

Mail dan naar vergunningen@wrij.nl. Zet in de mail je contactgegevens en het onderwerp. Heb je een pdf gedownload met het overzicht van de aanvraag in het DSO? Stuur deze dan mee. Dan kunnen wij je aanvraag in behandeling nemen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Nieuwe aanvraag of melding?

Ga je een nieuwe aanvraag of melding doen? Volg dan de stappen hieronder om dit in het DSO te doen. Wij beoordelen dan de aanvraag of melding. We vragen je om ook nog de PDF te downloaden en op te sturen.

Stappen nieuwe aanvraag of melding

  1. Log in bij het DSO.
  2. Beantwoord alle vragen in het DSO.
  3. Download toch nog een overzicht van de vragen in een PDF.
  4. Bevestig je aanvraag of melding in het DSO
  5. Stuur daarna ook nog de gedownloade PDF als bijlage via e-mail naar vergunningen@wrij.nl

De opgestuurde PDF via e-mail helpt ons een controle doen of alle aanvragen en meldingen allemaal en volledig zijn binnengekomen.

Meldingen over water en onderhoud komen gewoon bij ons binnen

Er was alleen een storing bij aanvragen en meldingen die zijn verstuurd via het DSO. Dat zijn aanvragen die je verstuurt via de website Home - Omgevingsloket (overheid.nl). Meldingen over bijvoorbeeld onderhoud of wateroverlast komen gewoon bij ons binnen. Wij zien daarvan ook alle gegevens.

Stel je vraag

Heb je een vraag over je vergunning of melding? Of over het indienen hiervan? Bel of mail ons dan. We helpen je graag.

Bellen0314369369 0314369369 Stuur e-mail