Wil je helpen met het verbeteren van onze website? 

Lees verder
30 oktober 2023

Werk Rijnkade gestart samen met de buurt

We zijn begin oktober begonnen met de werkzaamheden aan de Rijnkade in Arnhem. We versterken de dijk over een lengte van ruim een kilometer. We pakken niet alleen de dijk aan. Ook de kade, de trappen en hellingen van de kade passen we aan. Zo maken we het gebied veiliger en aantrekkelijker om te wandelen, fietsen of een terrasje te pakken. Omwonenden konden vrijdagmiddag 27 oktober vragen stellen. Ook konden ze de elektrische machines op de bouwplaats te bekijken.

Aan de slag met elektrische machines

Op de bouwplaats werken we met elektrische machines. We stoten hier dus geen van schadelijke stoffen uit. Over zeven jaar willen we alle projecten zonder uitstoot uitvoeren. Daar zijn we bij het versterken van de Rijnkade alvast mee begonnen. Door de elektrische machines is er ook minder geluidsoverlast.

Duurzaamheid is belangrijk. Bijna al het transport (96%) dat nodig is voor de werkzaamheden gaat over het water. Speciale stroompunten leveren stroom voor de elektrische machines. Als de werkzaamheden klaar zijn blijven deze stroompunten. Ze leveren dan stroom aan de cruiseschepen aan de kade.

 

Wil je meer weten over de werkzaamheden aan de Rijnkade in Arnhem? Ga dan naar www.wrij.nl/rijnkade of volg het laatste nieuws via de BouwApp