Jaarverslag, begroting en andere documenten

Ben je op zoek naar een plan, verslag of ander document? De links naar de meest gezochte documenten staan op deze pagina. Zoek je iets anders? Dan vraag je het op! 

Alle informatie toegankelijk

We vinden het belangrijk dat de informatie op onze website overzichtelijk, duidelijk en begrijpelijk is. Veel (beleids)documenten en plannen zijn ingewikkeld geschreven. Of ze zijn heel technisch. Ze zijn niet gemaakt om op je telefoon of tablet te lezen. Terwijl steeds meer mensen vooral hun telefoon gebruiken voor het internet. En voorleessoftware kan met sommige bestandsformaten niet uit de voeten. Daarom plaatsen wij geen downloads (pdf) op onze website. De informatie op onze website is voor iedereen toegankelijk. Ook voor mensen met een (tijdelijke) beperking. 

 

Op deze pagina staan de links naar de meest opgevraagde documenten. Deze documenten zijn ook vaak ingewikkeld en technisch. We doen ons best om onze documenten steeds beter en begrijpelijker te maken. Begrijp je iets niet? Kan je een document niet lezen of openen? Laat het ons weten! We helpen je graag!

 

Officiële regels, Keur en Leggers

Om het water en de dijken te beschermen heeft het waterschap regels opgesteld, waar iedereen zich aan moet houden.  Bekende stukken zijn bijvoorbeeld de Keur en de Leggers.  Onze regels staan op de landelijke website www.overheid.nl. Bekijk alle regels van het waterschap. Wil je weten welke regels er zijn? Kijk dan bij de regels van het waterschap.

Begroting en jaarverslag

We maken ieder jaar een begroting en geven een doorkijk naar de komende jaren. In de begroting staat wat we het aankomende jaar doen, wat dat kost en welke gevolgen dat heeft voor de belastingtarieven. De doorkijk naar de komende jaren noemen wij de perspectievennota. Hier staat in wat onze koers de komende jaren is. En er staan in welke prioriteiten, keuzes en budgetten daarbij horen. In het jaarverslag kijken wij terug op de activiteiten en resultaten van het afgelopen jaar. Hieronder staan de meest recente versies van deze documenten.

Waterbeheerprogramma

In het waterbeheerprogramma staat wat wij in de periode van 2022 tot 2027 van plan zijn. Er staat in welke doelen wij hebben en wat wij doen om die doelen te bereiken. Ook staat er in hoeveel dat ongeveer kost. Lees alles over het waterbeheerprogramma.

Bestuur, vergaderstukken en - vergaderingen

Ons algemeen bestuur en commissies vergaderen regelmatig. Je mag bij de vergaderingen aanwezig zijn. Of luister online (live) mee. Wij publiceren voor elke vergadering de vergaderdata, de agenda en de voorstellen. Wil je meer weten weten over ons bestuur? Kijk op de pagina over ons bestuur.

Publicatie of bekendmaking van besluiten

Wij maken alle besluiten van ons bestuur bekend via het Waterschapsblad en via www.officielebekendmakingen.nl. Je vind ze ook op deze site bij bekendmakingen. Via het zoekveld rechts bovenaan kun je ook in de bekendmakingen zoeken. Filter je zoekresultaten. TIP: Stel op de website www.officielebekendmakingen.nl een e-mail alert in. Je krijgt dan een mail als er iets bekend wordt gemaakt in jouw buurt. Niet alleen van ons, maar van alle overheden.

Algemene voorwaarden, aanbestedingen, inkoop- en aanbestedingsbeleid

Wij publiceren Europese aanbestedingen via www.tenderned.nl. Of ben je op zoek zoek naar onze algemene inkoopvoorwaarden of inkoop- en aanbestedingsbeleid

 

Archief en watererfgoed

Vanaf de late Middeleeuwen zijn er duizenden archiefstukken van het Waterschap Rijn en IJssel en van ons werkgebied bewaard gebleven. Ben je op zoek naar archiefstukken van het waterschap? Kijk dan op de website van Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers www.ecal.nu en www.archieven.nl. Bekijk ook eens de beeldbank met o.a. oude beelden van het Waterschap Rijn en IJssel en haar voorgangers.

Vraag andere stukken op!

Zoek je speciale informatie of documenten? We vinden het ook belangrijk dat je meteen de informatie krijgt die je zoekt. Dat je niet eerst honderden documenten hoeft te doorzoeken. Daarom hebben we de links naar de meest gevraagde documenten op deze pagina gezet. Alle andere documenten kan je bij ons opvragen. Denk aan het bestuursakkoord, het overzicht van nevenfuncties van ons bestuur of de veiligheidsrapportage van onze dijken. Wij sturen je graag de laatste versie.  

Stel je vraag

Wil je een verslag, rapport, plan of ander document opvragen? Of zoek je specifieke informatie? Wil je hulp bij het vinden van het juiste stuk, verslag of document? Bel of mail ons dan.

Bellen0314 - 369 369 0314 - 369 369 Stuur e-mail