Waterkriebels

Een rondleiding over een stuw, sluis en vistrap en rioolwaterzuivering saai? Echt niet! Met de game Waterkriebels ontdek je met een iPad hoe alles werkt. Heeft jouw groepje de meeste vragen goed? Dan kun je ook nog wat moois winnen.

Waterkriebels

Hoe werkt het?

Bij rioolwaterzuivering en natuurterrein de Pol organiseren wij voor groep 6, 7 en 8 lessen waarbij ze met een iPad over het terrein lopen. Aan de hand van de game Waterkriebels leren de leerlingen hoe een rioolwaterzuivering werkt, hoe een vistrap, stuw en sluis werkt en wat een bypass is. Per 5 leerlingen en een begeleider van school krijgt het groepje een iPad. Leerlingen lopen dus niet meer achter een rondleider aan, maar gaan zelf actief aan de slag met de game. De les duurt maximaal 2 uur, deelname is kosteloos. De les wordt gegeven op de Oude IJsselweg 7 Terborg.

Wie is de snelste?

Het groepje die de meeste vragen het snelst beantwoord heeft, maakt ook nog kans op een mooie prijs! Ook het snelste groepje van de klas krijgt een klein prijsje.

Natuurterrein de Pol

Het terrein in Etten is het knooppunt van water: de rioolwaterzuivering, de stuw en de sluis en de Oude IJssel komen hier samen. Het stuw- en sluiscomplex is een paar jaar geleden gerenoveerd. In 2016 is het omliggende natuurterrein ingericht met onder andere een nieuwe beek en een bypass van 1,5 km lang met vistrappen. Daarnaast loopt het Pieterpad en het lokale ommetje Etten - Terborg nu over het terrein en zijn fietspaden, kano op- en uitstapplekken en afmeergelegenheid voor de recreatievaart en de Iesselganger aangelegd. Dit maakt de plek bij uitstek geschikt om de verschillende facetten van het werk van het waterschap te laten zien.

waterdiertjes scheppen

Aanmelden?

Leerkrachten kunnen hun groep 6,7 of 8 aanmelden. Klik op de button 'aanvraagformulier waterkriebels' bovenaan en vul het formulier in.