Bloembommen scholen

Elk jaar wordt met smart uitgekeken naar het aanbod van bootexcursies, rondleidingen op de rioolwa­terzuiveringen en gastlessen op school. Kortom; het educatieprogramma van Waterschap Rijn en IJssel. Helaas kunnen deze activiteiten voor het tweede jaar op rij nog niet plaatsvinden.

Waterschap Rijn en IJssel wil -samen met het Nederlands Watermuseum- dat de basisscholen in haar werkgebied toch de bloemetjes buiten kunnen zetten met hun leerlingen! Het is tenslotte lente! Hoe? Lees snel verder!

Educatiepakket bloembommen maken

Het educatiepakket ‘bloembommen maken in de klas’ is ontwikkeld om zoveel mogelijk leerlingen bewust te maken van het belang van een bloem­rijke, diverse en duurzame dijk. Bovendien dragen ze hier daadwerkelijk aan bij, doordat ze de bloem­bommen zelf maken én uitgooien op een dijk. Om de leerlingen alvast te enthousiasmeren start de activiteit met een educatief filmpje. Ver­volgens kan de klas zelf aan de slag.

Praktische zaken

  • Deze activiteit kan vanaf groep 3 t/m 8 uitgevoerd worden;
  • De activiteit is gratis;
  • De activiteit is coronaproof, aangezien alle leerlingen het in hun eigen klas uitvoeren;
  • Het Watermuseum zorgt ervoor dat alle materialen op school worden afgeleverd, inclusief een instructie. Makkelijker kan het niet!

Enthousiast en nu?!

Gebruik het antwoordformulier. Je kunt je aanmel­den tot en met 23 april a.s. Het Watermuseum zorgt ervoor dat de pakketten in week 20 bij de scholen zijn, zodat na de meivakantie gegarandeerd gestart kan worden op een leuke en educatieve manier!