Maaikalender

Wij maaien sloten en beken om te voorkomen dat ze dichtgroeien. Op deze pagina zie je wanneer wij in 2024 komen maaien en hoe wij dat doen. 

In de maaikalender zie je waar en wanneer we maaien. Bekijk de maaikalender voor dit jaar. Klik in de kalender op een sloot. In beeld verschijnt een pop-up. Klik op het plaatje met de trekker en bekijk het maaischema.

Naar de maaikalender Externe link

Trekkers maaien het schuine deel van een dijk.

Maaisel opruimen

In de bebouwde kom ruimen we het maaisel altijd op. Op brede onderhoudspaden ruimen wij het maaisel op. We laten het eerst minimaal 48 uur op het pad liggen. Amfibieën kunnen dan terugvluchten naar het water. Op smalle onderhoudspaden laten wij het maaisel liggen. Hier kunnen we niet komen met groot materieel. 

 

 

Vragen over maaien?

Stel gerust je vraag over maaien, maaisel, ons maaibeleid en/of over de maaikalender? Hebben wij per ongeluk schade aangericht bij het maaien? Doe dan een melding

Stel je vraag

Veelgestelde vragen over maaien

  • Wij maaien sloten en beken om te voorkomen dat ze dichtgroeien. En we maaien om ruimte te bieden aan zo veel mogelijk verschillende soorten planten en dieren. We houden zoveel mogelijk rekening met de natuur. We houden ook rekening met de veiligheid van onze collega's. Lees meer over ons maaibeleid

  • Zorg dat wij met onze machines bij het water kunnen komen. Meestal rijden we over het onderhoudspad. Soms moeten we over het land dat niet van ons is. Zet geen afrastering, schuurtjes of andere dingen op het pad. Neem contact op met ons op als er iets bijzonders is. Bijvoorbeeld bij het opnieuw inzaaien van een perceel. In overleg kunnen kijken hoe we onnodige schade kunnen voorkomen.

  • Maaisel kan de vruchtbaarheid van de bodem verbeteren. Je kan maaisel van ons ontvangen. Er gelden wel een aantal voorwaarden. Wil jij maaisel ontvangen? Neem dan contact op via (0314) 369 369.