Haal de bezem door uw middelenkast!

Gepubliceerd op 30 november 2017

Heeft u nog (resten van) verouderde bestrijdingsmiddelen of middelen waarvan de toelating is vervallen in huis of in de opslag staan? Voorkom boetes en lever ze gratis in tussen 1 december 2017 en 28 februari 2018.

Hoe werkt het?

U kunt zich via de website www.bezemdoordemiddelenkast.nl aanmelden voor de bezemactie. Heeft u een antwoordkaart ontvangen dan kunt u die ook gebruiken. Binnen twee weken neemt een adviseur contact met u op om een afspraak te maken voor een bezoek.

Tijdens het bezoek loopt u samen met de adviseur de middelenkast door. Met de CLM-bezemtool kan de adviseur snel zien of een middel is toegelaten of niet. De adviseur vult de bezembon in. Hierop staat hoeveel kg afgevoerd wordt. De verouderde middelen worden tijdens de actie in twee rondes gratis bij u thuis opgehaald. Op de bezembon staat precies hoe het werkt.

Geen boetes

Om te voorkomen dat deze bezemactie en controles door handhavers elkaar kruisen, wordt goed afgestemd met de Nederlandse Voedsel- en Warenauthoriteit (NVWA), de omgevingsdiensten en het waterschap. Deze instanties zijn op de hoogte van de bezemactie.

Voor wie bedoeld?

De bezemactie is bedoeld voor àlle (voormalig) agrarische bedrijven, inclusief loonwerkbedrijven, in Oost-Gelderland (het gebied van het waterschap Rijn en IJssel). Grote of kleine bedrijven, in alle sectoren, actief, in de afbouwende fase of al gestopt.

Waarom?

Zorgvuldig omgaan met gewasbeschermingsmiddelen hoort bij goed en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Via deze actie verminderen we samen schadelijke (neven) effecten van bestrijdingsmiddelen op onder andere de waterkwaliteit.

Meer weten?

Meer informatie over de actie vindt je via www.bezemdoordemiddelenkast.nl. De actie wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en Waterschap Rijn en IJssel. Het CLM voert de actie in samenwerking met provincie en gewasbeschermingsmiddelendistributeurs uit.

Wellicht ook interessant voor u: