Geslaagde IJSO-bijeenkomst in Duiven

Gepubliceerd op 5 december 2017

Gisteren bezochten ruim 300 leerlingen Duiven vanuit het International Junior Science Olympiad (IJSO). Aan de IJSO, die tien dagen duurt, doen vijftig landen mee. ’s Werelds meest getalenteerde leerlingen tot 15 jaar gaan de komende week de strijd aan op het gebied van scheikunde, natuurkunde en biologie. Het thema is water & duurzaamheid. Waterschap Rijn en IJssel vulde twee onderdelen van het middagprogramma op 4 december in.

Samenwerking AVR

Ruim 70 leerlingen bezochten de AVR in Duiven. Robert Hageman van AVR gaf een korte uitleg over de werking van een vuilverbranding. Coert Petri vertelde over de samenwerking tussen de AVR en het waterschap. De leerlingen namen vervolgens een kijkje bij de vuilstortplaats, de vuilverbrandingsoven en de controlekamer.

Jongeren op terrein AVR

Dijkversterking Pannerden-Loo

Zo’n 35 leerlingen bekeken de werkzaamheden die onlangs in Pannerden en in Loo zijn uitgevoerd. Omgevingsmanager Erik Mateman gaf uitleg op de verschillende plekken langs de dijk en legde uit hoe wij in Nederland omgaan met het probleem ‘piping’. Ook namen de leerlingen een kijkje bij het verdeelwerk in Pannerden.

Verdeelwerk

Internationale contacten

De leerlingen verblijven op Papendal. Zij maken over drie dagen gespreid toetsen. Tijdens de rest van deze periode worden excursies, culturele en sportieve activiteiten aangeboden. Naast het wedstrijdelement is het leggen van internationale contacten met leeftijdsgenoten een belangrijk onderdeel van het programma. Meer weten over IJSO? Bekijk de website.

Totaalfoto juichend