Foto’s Cees Duindam in waterschapskantoor

Gepubliceerd op 15 januari 2018

De fototentoonstelling ‘De IJssel in beweging’ is van 11 januari t/m eind maart 2018 te bezoeken in de hal van het kantoor van Waterschap Rijn en IJssel te Doetinchem. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

Fotograaf Cees Duindam is geboren aan de Zuid Hollandse kust. daar waar het water altijd aanwezig is. Ook in Doesburg, waar hij al heel lang woont en werkt, is het water nooit ver weg.

Invloed van klimaatverandering

Om de invloed van klimaatverandering op ons rivierenlandschap te verbeelden heeft hij gekozen voor de steeds veranderende IJssel. Meer ruimte voor de rivier…. Maar wat vinden de rivierbewoners hiervan. Maken ze zich zorgen? Worden ze boos? Treffen ze zelf maatregelen? Of wachten ze het rustig af? Op eigentijdse wijze laten de foto’s van Duindam de rivierbewoners zien. Met een knipoog naar het verleden en de blik gericht naar het heden.

IJsselbiënnale

‘De IJssel in beweging’ was een onderdeel van de groepsexpositie ‘Shaken, not stirred’ van de IJsselbiennale in de zomer van 2017.

Meer informatie: www.ceesduindam.nl