Genomineerd voor "Best bestuurde decentrale overheid"

Gepubliceerd op 8 januari 2019

Waterschap Rijn en IJssel is genomineerd voor best bestuurde decentrale overheid van 2018. Deze verkiezing wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden door Binnenlands Bestuur. Naast Rijn en IJssel zijn twee andere waterschappen en twee gemeenten genomineerd. Of ons waterschap daadwerkelijk de titel in de wacht sleept, is afhankelijk van het aantal stemmen. Stemmen dus! Dit kan nog t/m 13 januari a.s. via de website https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestebestuurder2018

De winnaars van alle categorieën worden bekend worden gemaakt op donderdag 17 januari tijdens het Binnenlands Bestuur event Kompas 2019.

Volgens Binnenlands Bestuur is Waterschap Rijn en IJssel genomineerd om de wijze waarop ons waterschap écht werk maakt van verduurzaming. “Los van de maatregelen die het waterschap daartoe zelf neemt, weet ze andere overheden en organisaties in haar plannen te betrekken. De samenwerking met gemeenten wordt daarbij “uitstekend” genoemd. Ook de wijze waarop het waterschap zich inzet om haar eigen positie richting inwoners te verbeteren verklaart deze plek in de top 5”.

Overige categorieën waar voor gestemd kan worden, zijn beste bestuurder, beste jonge bestuurder en beste bestuurder van een kleine gemeente. Provincies, gemeenten en waterschappen kunnen dus in aanmerking komen voor de titel best bestuurde decentrale overheid.


Trefwoorden