Leerlingen uit de Liemers leren over water in het Watermuseum

Gepubliceerd op 15 januari 2019

Circa duizend leerlingen uit groep zeven en acht van basisscholen uit gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort gaan in januari of februari op bezoek bij het Nederlands Watermuseum in Arnhem. De eerste groep leerlingen van de St. Franciscusschool uit Babberich, is op dinsdag 15 januari 2019 hartelijk ontvangen. Het bezoek vindt plaats in het kader van ‘Weet van Water’.

Franciscusschool Babberich bezoekt watermuseum-web
De Franciscusschool uit Babberich bezocht als eerste groep het Watermuseum. Zij maakten gebruik van de vervoerssubsidie van Waterschap Rijn en IJssel in samenwerking met Conexxion Tours.

Onder de vlag  ‘Weet van Water’ werken gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar en Waterschap Rijn en IJssel samen om inwoners – jong en oud- bewuster te maken van hoe om te gaan met water in en om hun huis, het nut van water en te leren over bijvoorbeeld de gevaren van water of watertekort. Een van de initiatieven in de Liemers is het uitnodigen van alle groepen zeven en acht om een bezoek te brengen aan het Watermuseum in Arnhem. Op deze manier willen de Liemerse gemeenten en het waterschap bij een grote groep kinderen het belang van water onder de aandacht brengen.

Het Nederlands Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum is een interactief museum over alle aspecten van water. Kinderen gaan zelf aan de slag met proefjes en leren zo van alles over dijkbeheer, drinkwater en grondwater. Dat sluit perfect aan bij het doel van ‘Weet van Water’. De wethouders van de gemeenten sluiten in de komende weken aan bij een schoolbezoek om te zien hoe de leerlingen het museumbezoek ervaren.

Meer informatie over ‘Weet van Water’ vindt u op www.weetvanwater.nl.