Rijn en IJssel genomineerd voor Best Bestuurde Decentrale Overheid

Gepubliceerd op 7 januari 2020

Waterschap Rijn en IJssel is genomineerd voor de titel Best Bestuurde Decentrale Overheid van 2019. Deze verkiezing wordt elk jaar gehouden door Binnenlands Bestuur. U kunt van 6 tot en met 12 januari 2020 stemmen via de website https://necker.datacoll.nl/xlhrbjecyw?l=nl. Snel doen dus! Je moet op deze site eerst op de andere categorieën stemmen, als laatste categorie komt de Best Bestuurde Decentrale Overheid aan bod.

Stem op ons Binnenlands bestuur

Nominatie

Waterschap Rijn en IJssel is één van de vijf genomineerden in de categorie ‘Best Bestuurde Decentrale Overheid omdat “Het waterschap bekend staat als een ondernemende, innovatieve en creatieve organisatie. Het waterschap wordt geroemd om de dingen die het doet om het prachtige landschap van de Achterhoek te onderhouden en waar mogelijk te verbeteren. De nieuwe initiatieven van het Waterschap Rijn en IJssel, en de toekomstgerichtheid en visie die daaruit blijken worden volgens stemmers door de omgeving van het waterschap erg gewaardeerd.”

De nominatie en deze omschrijving zijn het resultaat van de eerste ronde van de verkiezing, waarbij bestuurders en politici via vragenlijsten hebben laten weten wie zij vonden uitblinken in het voorbije jaar en waarom. De tweede en laatste ronde is dus de publieksstemming.

Naast Waterschap Rijn en IJssel zijn ook Provincie Gelderland en gemeenten Tilburg, Raalte en Utrecht genomineerd. De overige categorieën waar op te stemmen valt, zijn: Beste bestuurder, Beste bestuurder van een kleine gemeente (kleiner dan 35.000) en Beste bestuurder jonger van 40 jaar.

Bekendmaking

Definitieve uitslag van de publieksstemming wordt gemaakt tijdens het nieuwjaarsevenement van Binnenlands Bestuur op 16 januari 2020 te Oss.