Lebbenbrugge mooiste plekje van Gelderland

Gepubliceerd op 8 september 2020

De omgeving rond boerderijmuseum De Lebbenbrugge in Borculo is gekozen tot Mooiste plekje van Gelderland 2020. De verkiezing werd gehouden in het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland en op de Facebookpagina van Zomer in Gelderland.

"De combinatie van de prachtige natuur, de houten brug over de Slinge, de paarden die hier lopen, de vistrappen en in het voorjaar de klaprozen die dan in bloei staan maken dit tot een heerlijke plek", volgens de indienster.

Het waterschap en provincie Gelderland richtten tussen 2006 en 2015 de Groenlose Slinge natuurlijker in. De stuw bij de Lebbenbruggedijk werd vervangen door een vistrap met cascades (traptreden). Oevers zijn natuurlijker gemaakt en de beek kreeg  weer de ruimte om te slingeren. Met een voetveer kan men de beek oversteken en er is een doorwaadbare plaats aangelegd voor (aangespannen) paarden. Ook op andere plekken in de Groenlose Slinge zijn vispassages en meanders aangelegd. Daardoor is de hele Groenlose Slinge nu passeebaar voor vissen.

Wij zijn blij dat ook de kijkers en luisteraars van Omroep Gelderland deze bijzondere plek weten te waarderen!