Sluizen Oude IJssel op vaste tijden bediend

Gepubliceerd op 3 mei 2021

Vanaf zaterdag 8 mei 2021 tot 10 oktober 2021 worden de sluizen de Pol en Doesburg in de Oude IJssel op vaste tijden bediend.  De tijden lees je in de tabel hieronder.

vaste bedieningstijden sluizen oude ijssel

Hoe werkt het?

Er wordt alleen geschut op de tijden hierboven. Het schutten wordt afgehandeld op volgorde van aankomst bij de sluis, ook als er zowel plezier- als beroepsvaart ligt te wachten. Wij adviseren tijdig aanwezig te zijn bij de wachtplaats en je te melden bij de bedieningspost. Als er meer boten liggen te wachten dan er in de sluis passen wordt meerdere keren achter elkaar geschut. Stel je komt aan bij sluis Doesburg om 7.30 uur. Na aanmelden wordt je dan rond 8 uur geschut. Als je niet meer in de sluis past moet je even wachten, maar wordt je wel geschut. Stel je komt aan bij sluis Doesburg om 8.20 uur. dan moet je wachten tot 10.00 uur voor de volgende schutting.

Meer vraag naar bediening sluizen

De afgelopen jaren wordt er meer gevaren op Oude IJssel. Daardoor moeten er ook meer boten worden geschut in de sluis. Door de corona-pandemie verwachten wij dat meer mensen hun vakantie dit jaar zullen doorbrengen in eigen land en in en op het water. Om de extra vraag naar bediening van de sluizen beter te kunnen stroomlijnen worden de sluizen alleen nog op vaste tijden bediend. Zo hopen wij voor zowel de (plezier)scheepvaart als voor de sluiswachter een duidelijke en hanteerbare situatie te creëren. Over deze wijziging is een scheepvaartbericht uitgegaan.

Bereikbaarheid bedieningspost sluis Doesburg

Sluis Doesburg en Sluis de Pol (Gaanderen) worden bediend vanuit de bedieningspost bij sluis Doesburg. Deze is te bereiken op 0313 472570. Vanaf maandag t/m zaterdag heeft de sluiswachter pauze van 12:00 – 12:45 uur, op zon- en feest dagen tussen 12:30 – 13:00 uur. Op deze tijden is de bedieningspost niet bereikbaar.


Hoe werkt een sluis?