Zoeken

Sanne uit Zelhem wint striptekenwedstrijd Droppie Water 40 jaar

Gepubliceerd op 12 oktober 2021

Meer dan 2.000 kinderen deden mee aan de striptekenwedstrijd voor de 40e verjaardag van Droppie Water. Het was dus een hele uitdaging voor de jury om de winnaar te kiezen. Maar het is gelukt!

De jury vond de tekening van Sanne Diepenbroek uit groep 8 van de basisschool SCCSSCHL 3.0 uit Zelhem het allerbeste. Zij bedacht de origineelste oplossing voor het schoonmaken van Droppie Water. Bovendien waren Sannes tekenkwaliteiten het beste.

Uitreiking

De uitreiking vond plaats op vrijdag 8 oktober. Dit viel tegelijk met de dag van de Duurzaamheid. Sanne is op deze dag in het zonnetje gezet door Janouk Kelderman van het Klokhuis en Robert van der Kroft, de tekenaar van Droppie Water. Naast een mooi Droppie Water- pakket kreeg Sanne kaartjes voor het hele gezin voor het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Doordat Sanne heeft gewonnen krijgen ook alle kinderen in de klas een stripboekje en mag haar school een duurzame wateroplossing uitzoeken voor op het schoolplein ter waarde van €500,-.

Nog 4 winnaars

Er zijn nog 4 winnaars uit de tekenwedstrijd gekomen. 2 daarvan in de categorie origineelste oplossing: Jason Luiten uit groep 4 van de Walstraschool uit Kropswolde (waterschap Hunze en Aas) en Bayan uit groep 8 van de Driemaster uit Amsterdam (waterschap Amstel, Gooi en Vecht). Daarnaast nog 2 speciale prijzen voor de bijzonder prachtige uitvoering voor: Eva uit groep 6 van de Eben Haezerschool uit Emmeloord (waterschap Zuiderzeeland) en Emese uit groep 8 van de Compaan uit Almelo (waterschap Vechtstromen). Zij hebben allemaal een pet en alle Droppie Water stripboekjes gewonnen. Alle scholen die meegedaan hebben, krijgen een bedankje in de vorm van een ansichtkaart, getekend door Robert.

Wie is Droppie Water?

In 1981 verscheen het eerste stripboekje ‘De reis van het afvalwater’ van Droppie Water bij het toenmalige Hoogheemraadschap van Schieland. In de loop der jaren zijn er 5 stripboekjes van Droppie Water verschenen. Sinds kort heeft Droppie Water ook een Facebookpagina. Daarnaast is meer informatie te vinden op  droppiewater.nl.

Website

De website van Droppie, is dé website van de waterschappen voor kinderen. Zij komen op een grappige manier van alles te weten over water en de waterschappen. Er is een duidelijk onderscheid in Droppie spelletjes en weetjes en Droppie digitale lesmodule. Op de website is van alles te vinden, neem daarom ook snel een kijkje op www.droppiewater.nl

WINNAAR (1)

foto klas Sanne SCCSSCHL3.0