Belangstelling voor Dijkversterking Rijnkade

Gepubliceerd op 29 november 2017

We gaan aan de slag met de Rijnkade. Maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben we ook bewoners en ondernemers aan de Rijnkade voor nodig. Onlangs hebben we tijdens de informatieavond en de excursie diverse mensen gesproken en mooie verhalen opgehaald. Kon u er niet bij zijn, maar heeft u wel ideeën over de Rijnkade die u met ons wil delen? Stuur dan een bericht naar rijnkade@wrij.nl. Wij gaan dan graag met u het gesprek aan.

Informatie-avond 15 november

Woensdagavond 15 november bezochten diverse bewoners en ondernemers de informatieavond in ‘Geniet in de Weerd’ aan de Weerdjesstraat. In het plenaire deel van de avond werd het project toegelicht en de planning voor de komende maanden toegelicht door omgevingsmanager André Opdam. Vervolgens lichtte landschapsarchitect Theo Reesink de verschillende thema’s van waaruit gewerkt wordt, verder toe.

Overzicht zaal plenaire gedeelte

De bezoekers gingen vervolgens in groepjes aan de slag met deze thema’s. Een inhoudelijke terugkoppeling over wat we in deze sessies hebben opgehaald, volgt binnenkort in de nieuwsbrief. Hebben wij uw gegevens nog niet, maar wilt u wel een nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een bericht naar rijnkade@wrij.nl

Techniek Askold met belangstellenden

Excursie 18 november

Zaterdagochtend 18 november verzamelde een groepje bewoners en ondernemers zich om een wandeling langs de Rijnkade te maken, samen met omgevingsmanager André Opdam, technisch manager Askold Huidink en communicatieadviseur Carmen Molenaar. Het was koud en regenachtig, des te mooier dat er toch een groepje mensen het weer trotseerde en hun stem liet horen. Er werden verhalen over de Rijnkade verteld, ergernissen geuit, maar er werd ook vol emotie gesproken over wel of geen bomen behouden. Het was fantastisch dat de heer Ekici alle aanwezigen trakteerde op een warme kop koffie.

nieuwe trappen

Vervolg

Er is veel informatie opgehaald. Deze ideeën en opmerkingen worden allemaal verwerkt. Op punten waar we nog niet genoeg informatie hebben opgehaald, gaan we opnieuw met mensen praten, zoals over het thema groen. In februari zullen we een nieuwe bijeenkomst plannen waarop we de plannen presenteren, op basis van wat we de afgelopen tijd allemaal hebben opgehaald of nog gaan ophalen.

lopen lage kade zicht brug