Zoeken

Hoogwatercampagne met lezing in Nederlands Watermuseum

Gepubliceerd op 21 januari 2020

Eind januari 2020 is het 25 jaar geleden dat het rivierwater hoog tegen de dijken stond. Waterschap Rijn en IJssel kijkt terug op deze bijzondere tijd, maar ook vooruit, naar de enorme opgave waar we nog voor staan. Met een interessant programma voor de bewoners. Periode: 25 januari t/m 4 februari 2020, de periode dat het water 25 jaar geleden uitzonderlijk hoog stond.

Het totale programma vindt u op www.weetvanwater.nl/hohohoogwater. Zo worden er o.a. verschillende lezingen gegeven, waaronder in het Nederlands Watermuseum in Arnhem.

Graag aanmelden

De lezing in Arnhem vindt plaats op woensdag 29 januari van 20.00 tot 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deze lezing, wel fijn als u zich even aanmeldt via reserveringen@watermuseum.nl

Inhoud lezing

Het waterschap staat enerzijds stil bij het hoogwater van 1995, maar kijkt ook naar de maatregelen tot nu toe én naar de toekomst waarin diverse dijken versterkt moeten worden. Want het werk aan de dijken is nooit klaar. Het veranderende klimaat en nieuwe inzichten stellen nieuwe eisen aan onze veiligheid in de toekomst.

Sprekers

Hendrik Havinga, strategisch expert rivierbeheer en binnenvaart en civiel ingenieur van de TU Delft en Ysbrand Graafsma, beleidsadviseur bij Waterschap Rijn en IJssel.

Header hohohoogwater Website