Informatie-avond Rijnkade 15 november

Gepubliceerd op 1 november 2017

Op woensdagavond 15 november vindt er in restaurant Geniet in de Weerd een informatieavond over project Rijnkade plaats. Bewoners en ondernemers aan de Rijnkade zijn van harte welkom. De avond vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

De Rijnkade is over een lengte van 1,2 kilometer afgekeurd voor een extreem hoog water situatie, bij waterstanden die gemiddeld eens in de 1250 jaar voorkomen. Het waterschap is verantwoordelijk voor de waterveiligheid van de hoge Rijnkade en is daarom een project gestart waarbij we samen met de gemeente Arnhem, provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en de omgeving duidelijkheid willen krijgen in de belangen en functies die er spelen voor de waterveiligheid en de Rijnkade als leefomgeving.

Doel van de avond

Na deze avond hebben bewoners en ondernemers een goed beeld over de versterkingsopgave Rijnkade en hoe het proces in de tijd zal plaatsvinden. Wij hopen dat belanghebbenden van de gelegenheid gebruik maken om hun input te geven. We doen dit aan de hand van vier thema's. De gemeente zal deze avond ook aanwezig zijn.

Excursie 18 november

Op zaterdag 18 november 2017 organiseert het waterschap een excursie langs de Rijnkade. Het is voor ons relevant om de visie van bewoners en ondernemers op de Rijnkade helder te krijgen. Tevens biedt het ons de kans om vragen ter plekke te beantwoorden. De excursie is op zaterdag 18 november 2017 en start om 10:00 uur op de Rijnkade bij de Nelson Mandela brug. Via rijnkade@wrij.nl kunt u zich opgeven.