Informatieavond Rijnkade 3 oktober

Gepubliceerd op 20 september 2018

Woensdag 3 oktober organiseren we weer een Rijnkadecafé. Locatie: Restaurant CC, Rijnkade 54A in Arnhem. Tijdstip: van 19.30 tot 21.30 uur. Bent u erbij?!

De afgelopen periode hebben we regelmatig met u om de tafel gezeten om zowel informatie te delen als bij u op te halen wat uw wensen en ideeën over de Rijnkade zijn. Dit heeft geresulteerd in een ontwerp, een zogenaamd voorkeursalternatief. Er is gekozen voor een 'Groene en Levendige Rijnkade'.

Het regent vaker en het regent harder. Naast wateroverlast hebben we ook met periodes van droogte en hittestress (problemen die onstaan in stedelijk gebied als gevolg van warmte, kan in steden oplopen tot 8 graden meer dan buiten de stad) te maken. Deze gevolgen heeft u de afgelopen zomer vast ook aan de Rijnkade gevoeld. Meer groen en water in de stad, zorgt voor verkoeling en een prettige woon- en werkomgeving. Ook groene tuinen dragen bij aan een prettig klimaat en verkoeling. Wij inspireren u deze avond graag.

Watertafel
wateroverlasttafel

In de volgende fase vertalen we het ontwerp 'Groene en Levendige Rijnkade' naar het ontwerp van de straat waarbij uw ideeën over de toepassing van groen worden geïnventariseerd. Ook laten we zien hoe de Rijnkade in materiaalgebruik beter kan aansluiten bij de zuidelijke binnenstad. Dit resulteert in een groen, klimaatbestendig ontwerp van de straat. Doet u mee?