Informatieavond Rijnkade 7 februari

Gepubliceerd op 24 januari 2018

Op woensdag 7 februari vindt de 2e informatieavond Rijnkade plaats in Restaurant CC, Rijnkade 54a in Arnhem. Tijdstip: van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

De Rijnkade is over een lengte van 1,2 kilometer afgekeurd voor een extreem hoogwater situatie, bij waterstanden die gemiddeld eens in de 1250 jaar voorkomen. Waterschap Rijn en IJssel is verantwoordelijk voor de waterveiligheid van de hoge Rijnkade en is daarom dit project gestart waarbij we samen met de gemeente Arnhem, provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en de omgeving duidelijkheid willen krijgen in de belangen en functies die er spelen voor de waterveiligheid en de Rijnkade als leefomgeving.

Doel van de avond

De vorige informatieavond op 15 november leverde veel informatie op. De inbreng van bewoners en ondernemers heeft ons goed geholpen bij de uitwerking van de vier thema’s. Deze thema’s zijn: Groene Rijnkade; Water; Rijnfront en Levendige Rijnkade. Wij presenteren de uitkomsten op 7 februari graag aan de aanwezigen en geven hen de gelegenheid hierop te reageren. Ook geven wij een toelichting op de wijze van beoordeling van vragen en opmerkingen in zogenaamde klanteisen. Tevens kunnen aanwezigen die avond klanteisen indienen. Hoe dat werkt, lichten we deze avond nader toe.

Wij hopen dat bewoners en ondernemers van de gelegenheid gebruik maken om hun input te geven. Deze is voor ons van groot belang. De gemeente zal deze avond ook aanwezig zijn. Voor vragen of opmerkingen kan iedereen terecht op rijnkade@wrij.nl.