Medewerkers en bestuurders bezoeken Rijnkade

Gepubliceerd op 22 juni 2018

Waterschap Rijn en IJssel organiseert elk jaar de schouw. Medewerkers en bestuurders gaan dan met elkaar het veld in om projecten te bekijken. Eén van de projecten die afgelopen dinsdag werd bezocht, was Dijkversterking Rijnkade. Alhoewel dit project nog niet in de uitvoering is, kon er al wel het een en ander over de plannen verteld worden en werden de aanwezigen (zo'n 50 personen) meegenomen langs de Sint Jansbeek die de binnenstad met de Rijnkade verbindt en uitkomt in de Rijn.

dinant

Projectleider Dinant Hommes gaf een beeld van het totale project en de fase waarin het project zich nu bevindt. Met behulp van schetsen konden de aanwezigen al een beeld krijgen van de toekomstige situatie.

ronald

ronald brug

Vanuit de gemeente schoof Ronald van Dijk aan die een toelichting gaf op de samenwerking tussen waterschap en gemeente en met de groep het centrum in liep voor een kijkje langs de Jansbeek.

serge

andré

Ten slotte vertelde Serge Portier vanuit Arnhem6811 hoe hij als bewoner het proces ervaart. Ook Annemieke Jaakke en André Opdam gaven vanuit het omgevingsteam een toelichting. Kortom, een compleet beeld van het project dat naar verwachting in 2020 in de uitvoering gaat.