Project zijwatergangen Berkel in uitvoering

Gepubliceerd op 16 december 2019

Het project 'Zijwatergangen' in het Berkeldal is in uitvoering. Langs een  traject van de Kulsdommerlaak en een zijwatergangvan de Grote Waterleiding is een breed onderhoudspad aangelegd. Komende maanden wordt een traject van de Nettelhorsterlaak en de Oude beek  heringericht.

Het project 'Zijwatergangen' in het Berkeldal is in uitvoering. Langs een  traject van de Kulsdommerlaak en een zijwatergangvan de Grote Waterleiding is een breed onderhoudspad aangelegd, zodat ook breder materieel daar ingezet kan worden. Komend jaar zal hier onderhoud uitgevoerd worden. Het vrijkomende maaisel uit de watergang wordt afgevoerd naar een locatie die is afgestemd met de aanliggende eigenaar, meestal is dit de compostplek op het erf. De strook zelf wordt onderhouden door de aanliggende eigenaar, daarvoor wordt een Gebruikersverklaring opgesteld. Het buitengebruik geraakte smalle onderhoudspad aan de overzijde is vergraven tot een schuine oever. Deze kan zich door een extensivering in het onderhoud ontwikkelen tot een natuuroever.

IMG_0498
Zijwatergang Berkel met breed onderhoudspad (linker zijde)

Komende maanden wordt een traject van de Nettelhorsterlaak en de Oude beek  heringericht. Dan is de eerste fase in dit project afgerond. Vervolgens worden er voor fase 2  gesprekken gevoerd met aanliggende eigenaren voor de resterende zijwatergangen in het Berkeldalgebied tussen Borculo en Lochem. Hier gaan we dan naar verwachting na de zomer van 2020 mee aan de slag.