Zoeken

28 september: Feestelijke tussenoplevering IJsselkade

Gepubliceerd op 25 september 2018

De 1e fase van de herinrichting van de IJsselkade is bijna klaar! Wij willen wil dit graag vieren samen met omwonenden, betrokken partijen en andere belangstellenden. U bent van harte welkom op vrijdag 28 september om 16.30 uur. Natuurlijk op de IJsselkade zelf, ter hoogte van de Marspoortstraat. Het thema verleden-heden-toekomst staat centraal bij deze tussenoplevering. Wat u kunt verwachten? Iets met theater, jongeren, muziek, hapjes, drankjes, Futureland...

IJssel

De IJsselkade is een beeldbepalend project in het programma Rivier in de Stad. Het gebied krijgt een nieuwe inrichting en tegelijk werkt de gemeente Zutphen samen met provincie en waterschap aan de waterveiligheid van de stad. Vanaf april 2017 is de 1e fase uitgevoerd.

De parkeerplaatsen op de lage kade hebben plaatsgemaakt voor een parkachtig gebied voor fietsers en voetgangers. De rijbaan heeft nieuwe bestrating en verlichting gekregen. Daarnaast is een groot deel van de waterkering vervangen.

Verleden-heden-toekomst

Bij de tussenoplevering op 28 september staat het thema verleden-heden-toekomst centraal. Een terugblik is er op historische gebeurtenissen op de IJsselkade, waaraan onder andere het oorlogsmonument herinnert. Daarnaast blikken we vooruit naar wat er nog gaat gebeuren op de IJsselkade. Ook op andere manieren werpen we een blik in de toekomst. Iets met theater, jongeren, muziek, hapjes, drankjes, Futureland...

Benieuwd? Graag tot ziens op 28 september!

Volgende fase

De herinrichting van het deel van de IJsselkade tussen het waterwerk en het IJsselpaviljoen begint in 2019. Bij dat deel hoort ook de aanleg van de riviertrappen.

Meer informatie: herinrichting IJsselkade.