Hoe doen we dit?

Gepubliceerd op 11 november 2016

Vervanging

Van elke zuivering en elk rioolgemaal worden de software, industriële computer, beeldscherm-bediensystemen en communicatie netwerken vervangen. Per zuivering wordt beoordeeld of nog andere onderdelen moeten worden vervangen om het zuiveringsproces zo ver mogelijk te optimaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beluchtingssystemen of pompen. De onderdelen die vervangen moeten worden kunnen dan direct op de juiste wijze in de automatische aansturing geïmplementeerd worden.

Wat merkt u hiervan?

De vervanging van de procesautomatisering is een hele klus, maar als het goed merkt u van de werkzaamheden helemaal niets. U kunt gewoon kraanwater blijven gebruiken en uw afvalwater wordt gewoon gezuiverd. Hooguit ziet u wat bedrijvigheid bij een van de rioolwatergemalen bij u in de buurt.

IMG_5442

werkzaamheden aan een rioolgemaal

Aanbesteding

Naast de procesautomatisering worden er ook werkzaamheden verricht op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, en civiele techniek. Voor de werkzaamheden in deze laatste drie disciplines wordt per project een aanbesteding in de markt gezet. Voor de complete uitrol van de procesautomatisering is inmiddels een raamcontract afgesloten.