Inloopavond vispassage Doesburg

Gepubliceerd op 7 maart 2018

Waterschap Rijn en IJssel realiseert dit jaar een innovatieve vistrap bij het stuwcomplex in Doesburg samen met Rijkswaterstaat, provincie Gelderland en de gemeente Doesburg. De vistrap aan de Barend Ubbinkweg, in de monding van de Oude IJssel in de Gelderse IJssel, is bijzonder vanwege het grote hoogteverschil -oplopend tot vijf meter- in combinatie met de grote variatie waterstanden in de Gelderse IJssel. Met de komst van deze vispassage verdwijnt de laatste hindernis, waardoor vissen straks onbelemmerd van de IJssel tot in Duitsland kunnen migreren.

Inloopavond 15 maart

De afgelopen weken zijn een aantal werkzaamheden gestart als voorbereiding op de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden. Zo wordt er momenteel zand aangevoerd om het terrein te verstevigen. De vispassage zal onder de Barend Ubbinkweg door komen te liggen. Dit maakt het noodzakelijk om de Barend Ubbink weg ter hoogte van de vispassage in het najaar tijdelijk af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en wandelaars kunnen gewoon gebruik maken van de Barend Ubbinkweg.

Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn welkom op de inloopavond op donderdag 15 maart. Medewerkers van gemeente en waterschap geven dan informatie over de plannen en werkzaamheden rondom de vispassage.

Tijd: 17:00-20:00

Locatie: Restaurant de Waag, de Hooge Zaal