Presentatie ontwerp vispassage Doesburg

Gepubliceerd op 13 april 2018

Op zaterdag 21 april, Wereld Vismigratiedag, presenteren Waterschap Rijn en IJssel, Rijkswaterstaat, de gemeente Doesburg en Watersportvereniging De Oude IJssel het definitieve ontwerp van één van de grootste en meest innovatieve vispassages van Nederland. Met de komst van deze vispassage verdwijnt de laatste hindernis, waardoor vissen straks onbelemmerd van de IJssel naar de oude IJssel tot in Duitsland kunnen zwemmen. Ook wordt de vispassage aangegrepen om het gebied aan de Barend Ubbinkweg mooier te maken.

Programma

10:00 – 11:00 uur

Presentatie van het ontwerp en ondertekening van de uitvoeringsovereenkomst door Berend Jan Bussink namens Waterschap Rijn en IJssel en Jos van Hees van Rijkswaterstaat.

11.00 – 14:00 uur

Activiteiten voor jong en oud. Deze staan in het teken van vismigratie en water. Zo wordt er uitleg gegeven over het onderwaterleven, de werking van de vistrap en is er schmink en een springkussen voor kinderen. Ook organiseert watersportvereniging De Ank uit Doetinchem een roeiwedstrijd over de Oude IJssel van Doesburg naar Doetinchem. De start is rond 11.30 ter hoogte van de zendmast aan de Koppelweg.