Eindsymposium op 19 mei 2022

Gepubliceerd op 7 april 2022

Het Duits-Nederlandse INTERREG project Waterrobuuste Steden is bijna afgerond. De 6 deelnemende partners hebben de afgelopen drie jaar samengewerkt aan maatregelen om klimaateffecten in hun steden beter op te kunnen vangen. Ter afsluiting delen wij graag de resultaten en geleerde lessen van onze samenwerking. Én kijken we vooruit naar hoe we kunnen blijven werken aan klimaatbestendige steden in de Euregio (samenwerkingsverband tussen Duitse en Nederlandse gemeenten en provincies, gevestigd in Enschede en Gronau). Iedere deelnemer krijgt na afloop een handreiking over dit thema mee.

Hoe maken we een stad klimaatbestendig en wat levert samenwerking op?

Referentiebeeld op voorzijde

We gaan deze middag in op vragen als: Hoe werk je als afzonderlijke organisaties en steden aan een klimaatbestendige stad? En hoe weet je elkaar te vinden in het grensgebied van Oost-Nederland en West-Münsterland? Wat hebben we in het INTERREG project bereikt? Wat ging er goed en wat kan er beter? Welke lessen zijn er te leren, ook met oog op de toekomst?

Sonja Kramer uit Münster blikt in haar presentatie nog eens terug op de extreme regenbui en enorme wateroverlast die deze stad in juli 2014 trof. En welke stedelijke maatregelen er de afgelopen jaren zijn genomen.

Bert Roete uit Arnhem vertelt over de succesvolle netwerkaanpak in Arnhem vanuit het platform Arnhem Klimaatbestendig. Hij laat zien hoe je met kleine lokale projecten, investeringen en aanpassingen toch grote resultaten bereikt. Zijn boodschap: Iedereen kan bijdragen om een stad klimaatbestendig te maken.

Programma

 • 13.00 uur         Ontvangst met lunch
 • 14.00 uur         Welkom door Frank Wissink, bestuurder bij Waterschap Rijn en IJssel
  Introductie van het project Waterrobuuste Steden, door projectleider Harold Bolk
  Presentatie door Sonja Kramer, deelnemer namens Stadt Münster
  Presentatie door Bert Roete, projectleider Arnhem Klimaatbestendig
 • 16.00 uur         Gesprek: wat hebben we geleerd en hoe gaan we samen verder?
 • 16.30 uur         Borrel
 • 17.00 uur         Afsluiting

Locatie

Grand Café De Verééniging, Parallelweg Ls 2a, Hengelo
Bereikbaarheid: gelegen direct achter het NS Station

Aanmelding

Ben je erbij? Stuur een mail naar communicatie@wrij.nl