Feestelijke afsluiting hermeandering Berkel

Op 29 en 30 mei 2015 sluiten wij het de hermeandering van de Berkel officieel af.

Activiteiten op vrijdag

Op vrijdagmiddag om 15.30 uur gaat het openbare programma van start met een vlootschouw. Zeven boten, waaronder drie replica’s van oorspronkelijke zompen, zullen over de Berkel varen en aanleggen bij het nieuwe botenhuis (bij het zwembad in Almen). Aansluitend wordt het nieuwe verblijf van ‘de Fute’ officieel geopend. 's Avonds om 20.30 uur vindt er een pianoconcert plaats.

Activiteiten op zaterdag

Zaterdag 30 mei staat vooral in het teken van het 80-jarig jubileum van het zwembad. Het zwembad is vanaf 10.00 uur open. Om 12.00 uur stelt heemraad van Waterschap Rijn en IJssel, Antoinet van Helvoirt, officieel het zonnecollectorenpark bij het zwembad in gebruik. Ook is er een gezellige braderie met streekproducten, verzorgd door lokale ondernemers. Kano’s, waterfietsen en SUP-planken zijn de hele dag gratis te gebruiken op de Berkel.

Bezoekers kunnen meevaren op drie Berkelzompen, bemand met gelegenheidsgidsen van het waterschap, Arcadis en de gemeente. Zij vertellen over de Berkel en de recente werkzaamheden. De brandweer organiseert waterspuitspelen en de scouting is aanwezig. Rondom het zwembad zijn avontuurlijke activiteiten uitgezet met een waterparcours, waaraan iedereen kan deelnemen. In de middag zijn een hapje en drankje verkrijgbaar en is er een DJ.