Start groot onderhoud zomerkades

Gepubliceerd op 19 april 2021

We gaan met het groot onderhoud van onze zomerkades aan de slag. Vanaf deze week starten we met de werkzaamheden. Deze worden per uiterwaard opgepakt en zullen afhankelijk van weers-en terreinomstandigheden eind mei gereed zijn. Hoftijzer Verhuur- & Aannemingsbedrijf BV voert de werkzaamheden voor ons uit.

Een zomerkade zorgt ervoor dat het achterliggende gebied tot aan de dijk lange tijd droog blijft tijdens een hoogwatergolf. Afhankelijk van de hoogte van het rivierwater kan de zomerkade overstromen en staan de uiterwaarden onder water.

Onderhoud en herstel van zomerkades

Het waterschap is verantwoordelijk voor het beheer van zomerkades. De eigenaar van het perceel is verantwoordelijk is voor het dagelijks onderhoud en het herstel van de zomerkade. Denk daarbij aan het maaien van het gras en het herstel van gebruiksschades. De onderhoudsplicht voor het herstel van schade door een hoogwatergolf ligt altijd bij het waterschap.

Het waterschap stelt geen hoge eisen aan het dagelijks onderhoud. Het belangrijkste is dat het profiel van de zomerkade in stand blijft. Dat betekent dat de kade begroeid moet zijn met gras. De eigenaar mag de zomerkade daarom niet gebruiken als akker of (sier)tuin.

Contact

Heeft u vragen over dit groot onderhoud?  Belt u dan met (0314) 369 369. Vraag naar Bert Brummelman als u technisch inhoudelijke vragen over de herstelwerkzaamheden aan de zomerkades heeft. Vraag naar Herbert Jolink als u algemene vragen over het beheer en onderhoud van de zomerkades heeft.