Zoeken

Leerlingen t Beeckland denken mee over herinrichting Baakse Beek

Leerlingen van VMBO ‘t Beeckland denken mee over de herinrichting van de Baakse Beek door mee te doen aan een prijsvraag. Om inspiratie op te doen, bezochten ongeveer 120 Beecklandse leerlingen donderdagochtend 5 maart de watermolen bij Hackfort.

Waterschap Rijn en IJssel, gemeente Bronckhorst, Natuurmonumenten, de provincie en Geldersch Landschap en Kasteelen willen samen de Baakse Beek in Vorden herinrichten. Omdat VMBO ‘t Beeckland dichtbij de watergang ligt, ontstond het idee om de leerlingen actief te betrekken bij de plannen. Er is een prijsvraag uitgeschreven die mooi aansluit bij een door de school zelf opgesteld lesprogramma ‘Leef met water’.

Om inspiratie op te doen, bezochten ongeveer 120 Beecklandse leerlingen op donderdagochtend 5 maart de watermolen bij Hackfort. Ze maakten kennis met het watersysteem, de Baakse Beek, de watermolen en de vispassage, die momenteel ter plaatse wordt aangelegd.

IMG_0514 - VMBO leerlingen maart 2015

De leerlingen gaan nu aan de slag om hun plannen uit te werken. De randvoorwaarden zijn onder meer dat het idee praktisch uitvoerbaar, niet te kostbaar, onderhoudsvriendelijk en toekomstbestendig moet zijn. Het eindresultaat, in de vorm van maquettes, wordt 17 april tentoongesteld in de hal van de school voor een groter publiek.

IMG_0512 - VMBO leerlingen maart 2015

Voor meer informatie over de prijsvraag zie: Prijsvraag (pdf, 480 kB)