Hoe doen we dit?

Gepubliceerd op 17 oktober 2014

Vispassage en natuur

Stuw Horsterkamp wordt passeerbaar voor vissen. In het gebied tussen de Baakseweg bij Kasteel Hackfort tot de spoorlijn Zutphen-Winterswijk richten we ongeveer 2 kilometer aan oevers natuurlijker in en leggen we een mini-natuurgebied (natte stapsteen) aan met een grootte van ongeveer 4 hectare. Daarnaast realiseren we samen met Natuurmonumenten nog ongeveer 10 hectare aan nieuwe (land)natuur.

Beleving

Het park langs de Baakse Beek in Vorden is één van de belangrijkste dragers van de groenstructuur van Vorden. De Baakse Beek in Vorden wordt niet alleen mooier en natuurlijker. Mensen kunnen er straks ook meer van genieten. De water- en natuurbeleving in het park wordt verbeterd door onder andere de aanleg van een waterspeelplaats.

Meepraten

De verschillende belangengroepen hebben eerst de gezamenlijke opgave en de integrale aanpak om doelen te realiseren besproken. De eerste stap is het opstellen van inrichtingsplan, waarin bekeken wordt welke maatregelen nodig zijn om de verschillende doelen te kunnen realiseren. Bij het opstellen van het inrichtingsplan worden ook anderen belanghebbenden, zoals de omgeving/buurt, betrokken om tot een zo gedragen mogelijk plan te komen.