Wethouders op bezoek bij watermolen

Gepubliceerd op 5 juli 2016

Op donderdag 20 juni 2016 waren o.a. de wethouders van gemeente Bronckhorst op bezoek bij watermolen van Hackfort. Die dag werden de rondom de watermolen uitgevoerde werkzaamheden 'feestelijk' opgeleverd.

Bezienswaardigheid

Het landgoed Hackfort is een bezienswaardigheid rijker; de cultuurhistorisch ingepaste vispassage, incusief herstelde de kade en de bijpassende verlichting uitgevoerd in cortentstaal. Vissen kunnen nu de stuw van de watermolen weer passeren om in het voorjaar bovenstrooms eitjes af te zetten.

image2

Samenwerking

Wethouder Arno Spekschoor en heemraad Peter Schrijver onthulden een informatiebord over de watermolen en de vispassage. Beiden waren enthousiast over het resultaat en de samenwerking. Harald van den Akker als beheerder van Natuurmonumenten en Harm Jan Reit van de provincie Gelderland onderstreepten dit. Lof ook aan de architect Edzard Prent voor de cultuurhistorische inpassing.
De molenaar had de watermolen aan het draaien en genodigden namen graag een kijkje. Aan het einde van de bijeenkomst hadden het adviesbureau Projectburo BV en de aannemer Van Heteren Weg- en Waterbouw BV een leuke attentie voor iedereen; een echte fles Hackforter bier met bijbehorend glas.