Zonnige heropening RWZI DInxperlo

Gepubliceerd op 12 september 2014

Dijkgraaf Hein Pieper verrichtte de openingshandeling – door een stekker in een stopcontact te steken – en startte daarmee een film, die de werking van de nieuwe installatie illustreerde.

IMG_0540

Nereda

De zuiveringsinstallatie in Dinxperlo is onlangs overgegaan op een zuiveringsproces volgens de vernieuwende Nereda-technologie. De nieuwe installatie neemt de helft van de ruimte in en verbruikt driekwart van de energie van een traditionele installatie en nauwelijks chemicaliën. Bovendien produceert Nereda® als nuttig bijproduct alginaat (grondstof voor bioplastic met daarin alginezuur, kan gewonnen worden uit organisch afval), dat een waardevolle grondstof vormt in onder andere de papier- en textielindustrie en de landbouw.

Openbare tuin

Heemraad Peter Schrijver benoemde in zijn speech dat, waar de RWZI (rioolwaterzuivering) zich voorheen verschool achter groen, er nu een zuiveringsinstallatie staat die gezien mag worden. Genodigden kregen daarna de gelegenheid om tijdens - zonovergoten - rondleidingen de nieuwe installatie en de aangrenzende openbare tuin te bekijken.

Bekijk meer foto's in het fotoalbum van dit project.