Coehoorn


Coehoorn

Steeds meer mensen organiseren zélf de ontwikkeling van hun wijk. Hoe ziet de stad van de toekomst eruit als mensen zelf gaan zorgen voor hun energie, afval, groen, mobiliteit, communicatie en water? Om de gebruikers van Coehoorn goed te kunnen helpen in het toekomstbestendig maken van Coehoorn is er een voorraadkast met informatie en ideeën gemaakt. Deze voorraadkast biedt inzicht in de huidige systemen en mogelijkheden voor de toekomst.

Nieuws uit dit project

Partners

Op initiatief van de gemeente Arnhem en Alliander ontwikkelt Stichting Kunstlab samen met het Blue Men Team ideeën over de toekomst. Ze verzamelen ideeën en wensen uit de wijk en kunnen samen met de wijk ideeën realiseren. In het Blue Men Team zitten uitvinders en aanpakkers van Sita, Vitens, Waterschap Rijn IJssel, gemeente Arnhem, Breedband Arnhem en Liander.

Blauw staat voor hiërarchie, macht, structuur en planning. De partijen waar de Blue Men werken, handelen vaak volgens deze principes. Voor het wij(k)gesprek @ Coehoorn is geprobeerd om de innovators binnen de blauwe organisaties te zoeken; de mensen die vooruit willen en nieuwsgierig zijn naar een nieuwe rol in het maatschappelijk speelveld.

Realisatie Waterspeelplaats

Hoe samenwerking tot een prachtige waterspeelplaats leidt.

Kansen

Wanneer je de voorraadkast opruimt en kijkt welke grote kansen er voor het grijpen liggen dan biedt dit hoop voor de toekomst. Een samenvatting van de voorraadkast, en daarmee een aantal mooie kansen voor een toekomst bestendig Coehoorn, zijn hiernaast weergegeven.

Bluementeam

Contact

Marga Limbeek maakt namens Waterschap Rijn en IJssel deel uit van The Blue Men Team. Voor vragen of ideeën kunt u haar bellen (0314-369 369) of mailen (m.limbeek@wrij.nl).