Internationale leerlingen bezoeken Pannerden en Loo

Gepubliceerd op 5 december 2017

Gisteren bezochten ruim 300 leerlingen Duiven vanuit het International Junior Science Olympiad (IJSO). Aan de IJSO, die tien dagen duurt, doen vijftig landen mee. ’s Werelds meest getalenteerde leerlingen tot 15 jaar gaan de komende week de strijd aan op het gebied van scheikunde, natuurkunde en biologie. Het thema is water & duurzaamheid.

Zo’n 35 leerlingen bekeken gisteren de werkzaamheden die onlangs in Pannerden en in Loo zijn uitgevoerd. Omgevingsmanager Erik Mateman gaf uitleg op de verschillende plekken langs de dijk en legde uit hoe wij in Nederland omgaan met het probleem ‘piping’. Ook namen de leerlingen een kijkje bij het verdeelwerk in Pannerden.

Verdeelwerk

De leerlingen verblijven op Papendal. Zij maken over drie dagen gespreid toetsen. Tijdens de rest van deze periode worden excursies, culturele en sportieve activiteiten aangeboden. Naast het wedstrijdelement is het leggen van internationale contacten met leeftijdsgenoten een belangrijk onderdeel van het programma. Meer weten over IJSO? Bekijk de website.

Loo


Trefwoorden