Klimaatlessen in Pannerden en Loo

Gepubliceerd op 15 september 2017

Op 12 en 14 september kregen de leerlingen van groep 7/8 van 't Scathe uit Pannerden en de leerlingen van groep 7/8 van basisschool Bernadette uit Loo een klimaatles.

Klimaatles 't Scathe Pannerden

Omdat we in een delta leven, moeten we continu werken aan de bescherming tegen water. Het waterschap vindt het belangrijk dat ook de jongste bewoners van Pannerden en Loo hier besef van hebben. Daarom kregen de leerlingen van groep 7/8 van basisschool Bernadette en ’t Scathe afgelopen week een klimaatles waar ook de werkzaamheden aan dijkring 48 nader werden toegelicht. Na afloop van de les gaven de leerlingen buiten op de schoolmuur met krijt aan hoe hoog het water zou komen te staan als de dijken breken. Dit sluit aan bij de landelijke actie #zohoog.

Via de website www.overstroom.ik werd in de klas bekeken hoe hoog het water komt als er geen dijken zijn. In Pannerden zou het water 4.50 meter komen. Dat was zelfs hoger dan het keukentrapje reikte! In Loo zou het water 2.00 meter komen. Ook dat is een flinke hoogte. De Gelderlander was erbij in Loo en schreef er een artikel over: https://www.gelderlander.nl/liemers/als-de-dijk-breekt-staat-de-school-in-loo-onder-water~a81402df/

Klimwand

Tijdens een quiz in de lessen werden de 5 leerlingen geselecteerd die tijdens de feestelijke start op 22 september tegen elkaar strijden op de klimwand. Deze wand wordt voor deze gelegenheid geplaatst om waterbewustzijn voor hoogwater te vragen.