IJsselbiënnale


IJsselbiënnale logo

Van 14 juni t/m 24 september 2017 wordt de IJsselbiënnale gehouden: een kunstroute langs de IJssel, van Doesburg tot Kampen. De IJsselbiënnale brengt een ode aan de IJssel, de mooiste rivier van Nederland.

Als gevolg van de klimaatverandering wereldwijd is ook de IJssel de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Om die reden zijn kunstenaars gevraagd om in te gaan op oorzaken en gevolgen van klimatologische veranderingen in de IJsselvallei. Onderwerpen als de maakbaarheid van de natuur, hoog water en overstromingen leiden tot kunstwerken met dromen, wensbeelden of nietsontziende doemscenario’s.

Ben jij toe aan een mooie zomer vol kunst en cultuur?

Wandel of fiets dan langs de IJsselbiënnale! De kunstroute met 26 kunstwerken is te zien langs de 100 kilometer lange fiets- en wandelroute door mooie Hanzesteden en uiterwaarden. Ook in ons mooie werkgebied staan meerdere kunstwerken, bijvoorbeeld Waagschaal van Bouke Groen bij de Noorderhaven in Zutphen.

Van een afstand lijkt het kunstwerk van Bouke Groen op een abstracte goudkleurige sculptuur. Van dichtbij is te zien dat deze sculptuur een functie heeft. De kolom is verbonden met een plateau. Als je daarop plaats neemt, stroomt hij vol met water en komt de weegschaal weer in evenwicht. Je bent het zelf die de betekenis van deze sculptuur inzichtelijk maakt!

Waagschaal door Bouke Groen
Kunstwerk Waagschaal van Bouke Groen

Fotograaf: Peter Cox

Waagschaal door Bouke Groen

Fotograaf: Peter Cox

Open dag Gemaal Helbergen

Een kijkje nemen in een gemaal, zelf meebouwen aan een veilige dijk en met eigen ogen zien welke beestjes er in de Berkel leven? Kom dan op zaterdag 9 september 2017 naar de open dag bij Gemaal Helbergen in Zutphen!

Gemaal Helbergen

Lees alles over de kunstwerken en kunstenaars op de: