Hoe doen we dit?

Gepubliceerd op 15 juli 2013

Het waterschap start na de zomer van 2016 met het baggeren van de watergangen. Dan verandert ook de vijver bij de Richterslaan. Hier komt een watergang, net zoals bij het verderop gelegen stroomdal van de Oude Baakse Beek. Zo verbetert de kwaliteit van het water. De karakteristieke boom blijft staan. Een deel van de vijver wordt gedempt. Hiervoor hebben we tijdelijk zand opgeslagen bij de ijsbaan.

Een nog mooier Beekdal

Verder worden er vooral kleinere maatregelen getroffen, o.a. door gemeente Oost Gelre. We versterken de bestaande kwaliteiten en de beleving van het park. Bijvoorbeeld door het verplaatsen of toevoegen van groen. En er komt een natuurlijke speelplek. Zo komen er meer mogelijkheden om in het park te recreëren en te verblijven.

Schetsplan Beekdal

Een ontwerper heeft alle wensen voor het Beekdal zichtbaar gemaakt in het Schetsplan Beekdal (pdf - 2 Mb). Een deel van de wensen worden in het najaar van 2016 uitgevoerd. Voor een ander deel moeten we nog financiering vinden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het verbeteren van de doorgaande fietsroute tussen de Vlinderbrug en het centrum van Lichtenvoorde (en het Wentholtpark). Dit is een van de speerpunten uit Programma Lichtenvoorde.