Nieuwe heemraad Floor Wissing benoemd

Gepubliceerd op 1 februari 2022

Berend Jan Bussink neemt afscheid

Met ingang van dinsdag 1 februari 2022 is Floor Wissing – Kunst lid van het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rijn en IJssel. Zij volgt heemraad Berend Jan Bussink op, die afscheid neemt en met pensioen gaat. Als heemraad is Wissing verantwoordelijk voor de portefeuille financiën, vaarwegbeheer, recreatie en het gebied rond de rivieren de Berkel en de Schipbeek.

De beëdiging vond 31 januari plaats tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van Waterschap Rijn en IJssel. De leden stemden unaniem in met de benoeming.

Introductie Floor Wissing

Floor Wissing is sinds 2015 fractievoorzitter van de VVD bij het waterschap. Daarnaast is zij zelfstandig ondernemer en begeleidt en adviseert ondernemers en particulieren over o.a. financiën, conflicten en (echt)scheidingen. Floor Wissing is met 45 jaar één van de jongste vrouwelijke heemraden van Nederland. Zij woont in Terborg.

Floor Wissing: “De waterschappen worden steeds belangrijker in de strijd tegen klimaatverandering. Dat kan alleen als we financieel gezond blijven - en daar wil ik mij als heemraad voor inzetten.”

Ben Hasselo volgt Floor Wissing op als fractievoorzitter van de VVD voor het waterschap.

Afscheid Berend Jan Bussink

Berend Jan Bussink neemt na zeven jaar afscheid van het waterschap. Hij heeft zich in die tijd op betrokken wijze ingezet voor onder andere de financiën, het vaarwegbeheer en het gebied rond de Oude IJssel, inclusief de bouw van de grootste vispassage van Nederland in Doesburg in 2019.

Berend Jan Bussink is jarenlang actief geweest als bestuurder in de regio. Zo was hij onder andere wethouder in Lochem (2006-2014), Statenlid in Overijssel (1998-2005) en wethouder in Markelo (1994-1998) voor de VVD.

Berend Jan gaat genieten van zijn pensioen en alle andere uitdagingen die op zijn pad komen.

College van dijkgraaf en heemraden

De dijkgraaf en heemraden vormen samen het dagelijks bestuur van het waterschap. Zij zijn verantwoordelijk voor de voorbereiding van het beleid en uitvoering van de waterschapstaken. De collegeleden van Waterschap Rijn en IJssel zijn vanaf nu: (op de foto vlnr): Hein Pieper (dijkgraaf), Frank Wissink (CDA), Antoinet Looman (Water Natuurlijk), Peter Schrijver (geborgde zetel/landbouw), Floor Wissing (VVD) en Cor Roos (secretaris-directeur).

Het bestuur van het waterschap wordt elke vier jaar democratisch gekozen. De eerstvolgende waterschapsverkiezingen zijn in maart 2023.

Bijlage bij persbericht Floor Wissing fotograaf Ivo Hutten
Nieuwe heemraad Floor Wissing