Jeugdbestuur

Gepubliceerd op 12 juli 2018

Jongeren weten te weinig over water. Het jeugdwaterschap wil hier verandering in brengen.

Het jeugdbestuur

Jongeren weten weinig over water. Het jeugdwaterschap wil hier verandering in brengen. Het nationale jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 14 en 17 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt. Zij willen ervoor zorgen dat jongeren:

  • meer betrokken worden bij waterbeheer in Nederland en dat
  • meer jongeren voor een waterstudie kiezen. En uiteindelijk waterprofessional worden.

Meer weten?

Info over het jeugdwaterschap vind je op www.jeugdwaterschap.nl.

Fien Snelting

Ik ben Fien Snelting, ik ben 16 jaar oud, ik zit in vwo 5 op het Isala college in Silvolde en ik woon in Megchelen. Megchelen is een klein dorpje vlakbij de Duitse grens. Een leuk feitje is dat een gedeelte van deze grens bestaat uit een aftakking van de Rijn.

Muziek maken is mijn grootste hobby. Daarnaast ben ik graag buiten en ga ik graag metaaldetecten.

De reden dat ik nu jeugdbestuurder ben is eigenlijk vanwege mijn actie tegen zwerfafval. Ik gaf een tijdje gastlessen op basisscholen over zwerfafval en de gevolgen daarvan. Ik stond destijds een paar keer in de krant en toen kreeg ik een bericht van het waterschap. De vraag was of ik jeugdbestuurder wilde worden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel eerst op internet moest opzoeken wat het waterschap nou eigenlijk is. Het leek mij meteen al interessant en leuk om hier meer over te weten te komen en ook anderen hierover te vertellen.

Het waterschap doet, zeker in deze tijd met klimaatverandering, hele belangrijke dingen. Alleen weten de meeste mensen en vooral jongeren dat niet. Bijna alles gebeurt achter de schermen, maar het zorgt er wel voor dat wij in Nederland droge voeten houden. Een taak die eigenlijk wel eens beter in beeld zou mogen komen, vind ik.

Ik hoop dat ik veel mag leren van het waterschap, zodat ik ook met zo veel mogelijk mensen kan delen hoe belangrijk het waterschap is. Ik heb er super veel zin in!

Groetjes, Fien