Zoeken

Jeugdbestuurders bezoeken zaterdag 16 september Arnhem

Gepubliceerd op 11 september 2017

Zaterdag 16 september ontvangt Waterschap Rijn en IJssel zo’n 20 jeugdbestuurders. Het waterschap wil de jongeren laten zien wat er in Arnhem gebeurt op het gebied van waterbeheer en hoe verschillende partijen met elkaar tot mooie projecten komen waarbij ook de bewoners nauw betrokken worden.

Het programma start om 10.00 uur bij het Multifunctioneel Centrum, Bonte Wetering 89 in de wijk de Geitenkamp. De jongeren gaan onder leiding van verhalenvertellers een ronde door de wijk maken. ’s Middags is er aandacht voor de historische Sint Jansbeek. De beek is in de 19e eeuw ondergronds gebracht en stroomt voor het einde van het jaar weer door de stad wat zorgt voor een levendiger en aantrekkelijker binnenstad. Dit is een project van de gemeente Arnhem die hierbij samenwerkt met Waterschap Rijn en IJssel.

Impressie-Gemeente-Arnhem

Mees Groen zoekt blauw

Ieder waterschap heeft een eigen jeugdbestuurder. Waterschap Rijn en IJssel wordt vertegenwoordigd door Mees Groen die zaterdag de jeugdbestuurders in zijn gebied welkom heet. Mees maakt voor het waterschap maandelijks een vlog waarin hij antwoord probeert te vinden op de waterproblemen op deze aarde. Zo bezocht hij onder andere samen met Tim Hofman de leden van de Tweede Kamer voor het programma #boos; voelde hij Piet Paulusma aan de tand en bezocht hij de jongens van Hemels Water die bier maken van regenwater.

Het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur

Het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur is een initiatief van de Unie van Waterschappen. Het heeft als doel jongeren te betrekken bij en te interesseren voor het werk van de waterschappen. Het jeugdwaterschapsbestuur biedt een podium voor jongeren om met elkaar van gedachten te wisselen en mee te denken over het waterbeheer in Nederland, nu en in de toekomst.