Terugkoppeling Voorinlevering Kandidaatstelling

Gepubliceerd op 29 januari 2019

De afgelopen dagen hebben alle deelnemende groeperingen aan de komende waterschapsverkiezingen hun kandidatenlijsten aan het centraal stembureau van Waterschap Rijn en IJssel voorgelegd. Dit proces verliep zeer voorspoedig. Er moeten hier en daar nog wat puntjes op de i worden gezet, maar we zien vol vertrouwen uit naar de Dag van Kandidaatstelling, maandag 4 februari 2019.

Aandachtspunten

We zien de volgende verzuimen regelmatig terugkeren:

  • We wijzen de groeperingen erop, dan het van groot belang is om de identiteitsbewijzen goed te kopiëren. Dat betekent: leesbaar en zowel de voor- als achterzijde van identiteitskaart, rijbewijs of paspoort.
  • In de verkiezingssoftware OSV kunnen de kandidaten worden ingevoerd. Denk erom, dat u het juiste bestand op de usb-stick zet, het gaat hierbij om een .eml.xml bestand.
  • Ook is het van belang dat de hash code (dat is de lange code onderaan het H1 formulier) is geprint en de geprinte code exact gelijk is aan de code op het digitale H1 formulier in OSV. Deze code verandert bij iedere wijziging in het (digitale) formulier.

Heeft u verder nog vragen? Bel of mail ons dan! communicatie@wrij.nl; (0314-369 369).


Trefwoorden