Constructie vispassage Berkel Lochem wordt versterkt

Gepubliceerd op 1 november 2013

De constructie van de vispassage in de Berkel in het centrum van Lochem wordt aangepast. Maandag 4 november begint de aannemer met de werkzaamheden. De brug over de stuw is hierdoor tijdelijk afgesloten.

Omleiding

Door de werkzaamheden kunnen fietsers en voetgangers de brug over de stuw niet gebruiken tot en met vrijdag 15 november. Fietsers en voetgangers worden via een korte route omgeleid via de voetgangersbrug ter hoogte van het gemeentehuis. Fietsers worden gevraagd deze brug lopend over te steken.

Versterkt

De betonconstructie in de vispassage naast de stuw in Lochem wordt hersteld en versterkt. De vispassage is aangelegd in de afgelopen winterperiode. Slechte weersomstandigheden en vooral de invloed van vorst hebben er voor gezorgd dat de betonconstructie niet optimaal is uitgehard. De constructie wordt door de aannemer versterkt, zodat de stortstenen waarmee de vispassage is opgebouwd, niet los raken. Ook worden er meer stortstenen in de vistrappen aangebracht.

Herstelpunten

Omdat deze herstelpunten een de opening van het project in juli niet in de weg stonden, is toen met de aannemer besloten deze in het najaar van dit jaar uit te voeren. Deze herstelpunten staan samen met andere punten op een lijst die is gemaakt bij de oplevering van het werk door de aannemer. Over deze lijst hebben de opdrachtgever en de aannemer afspraken gemaakt. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het beschikbare budget.


Trefwoorden