Karakteristieke heg verwijderd in Borculo

Gepubliceerd op 1 november 2013

Aan het Brummelpad in Borculo heeft de aannemer ten onrechte een karakteristieke Sleedoornheg verwijderd. Waterschap, gemeente en aannemer denken na over passende landschappelijke compensatie voor de heg.

Misverstand

De aannemer is hier aan het werk in het kader van de realisatie van een ecologische verbindingszone tussen Borculo en Zwiep. Alhoewel de aannemer uitdrukkelijke instructies heeft gekregen om de Sleedoornheg te laten staan, is deze door een misverstand vandaag toch verwijderd.

Zoeken naar compensatie

Het waterschap vindt dit erg jammer. Hoewel de heg verder geen belangrijke ecologische functie had werd hij door de mensen in de omgeving zeer gewaardeerd. Op dit moment denken waterschap, gemeente en de aannemer na over een oplossing.

Vispassages en stapstenen

Tussen Borculo en Zwiep wordt de Berkel natuurlijker ingericht. Dat wil zeggen dat de Berkel op dit traject geschikter wordt voor planten en dieren om te (over)leven. De stuwen Elbrink en Beekvliet maken we passeerbaar voor vissen, we leggen stapstenen aan en we richten delen van de oevers natuurlijker in. Meer over het project kun je lezen op de projectpagina.


Trefwoorden