Lokaal verlichting door regen, het blijft droog

Gepubliceerd op 15 juni 2020

Het heeft gisteren op sommige plekken lang en veel geregend. Hoeveel regen er gevallen is, verschilt enorm per gebied. Bij Meddo (omgeving Winterswijk) viel 112 mm regen terwijl in de Liemers slechts 5 mm regen viel. De regen geeft lokaal dan ook flinke verlichting van de droogte, maar het blijft overal droog voor de tijd van het jaar. De Baakse Beek en de beken in de Liemers staan ondanks de neerslag nog steeds stil. Het neerslagtekort is afgenomen, maar het watersysteem is nog niet hersteld.

beelden neerslagradar
Beeld van de neerslagradar.

Ondanks de grote hoeveelheid regen, is er nauwelijks wateroverlast gemeld. Dit komt doordat er weinig water in de beken stond èn doordat de belangrijkste beken en sloten al relatief vroeg in het seizoen gemaaid waren. Dit laatste is juist gedaan om piekbuien als die van gisteren goed te kunnen verwerken.

Volgens de huidige weersvoorspelling valt er de komende week af en toe een bui. We verwachten op korte termijn geen toename van de droogte. Bekijk de actuele situatie op het dashboard weer en water.